PARTEX MARKING SYSTEMS AB je vodeća kompanija na području označavanja proizvoda i kablova osnovana 1948. u Švedskoj. Širina asortimana sa inteligentnim rješenjima označavanja preraslo je prvotnu orijentiranost na energetski sektor i sada je moguće naći odgovarajući proizvod za sva područja u kojima se nalaze instalacije.

Sistemi označavanja dostupni su za sve vrste žica, kablova, cijevi i električnih komponenata.

Kvaliteta proizvoda i ekološka briga su uvijek prioriteti ove kompanije pa se tako njihovo poslovanje provodi u skladu sa ISO 14001 i ISO 9001 standardima. PARTEX-ovi proizvodi dostupni su diljem svijeta.

ORBAN TEHNIKA ovlašteni je distributer PARTEX proizvoda za Hrvatsku. Za detaljne informacije o PARTEX proizvodima, posjetite PARTEX web-stranicu na kojima ćete naći kompletan asortiman proizvoda, kataloge, tehničke karakteristike, brošure sa mogućnostima primjene.
Za sve dodatne informacije obratite se našem prodajnom uredu u Zagrebu gdje smo Vam u mogućnosti odgovoriti na sva Vaša pitanja, pokazati proizvode uživo i predočiti Vam sve potrebne prospektne materijale.

Zašto je važno označavanje?

Označavanje povećava sigurnost i smanjuje potrebno vrijeme rada prilikom postavljanja instalacija. Prilikom održavanja i zastoja u proizvodnji smanjuje vrijeme i troškove uslijed zastoja proizvodnje, popravaka i izmjene električne opreme.

Jednostavno za primjenu svakom električaru, dostupno svakom poduzeću za izvođenje elektroinstalacija.

Cjelokupni pregled asortimana sistema za označavanje pogledajte u .pdf katalozima u kojima su navedeni i kataloški brojevi za narudžbu svakog pojedinog artikla.

PARTEX-ove metode označavanja

M1
Označavanje sa pojedinačnim oznakama koje se mogu međusobno kombinirati
M2
Označavanje sa prethodnim tvorničkim otisnutim oznakama po želji kupca
M3
Označavanje na mjestu rada uz pomoć PRINTERA i PC-a

PARTEX katalozi

PARTEX projekti